Unatoč novčanoj krizi, gotovo da nema dijela dana u kojem vas na blagajnama zagrebačkih shopping centara neće dočekati red. Među svima njima, teško je pronaći onaj koji će sigurno ispuniti sva vaša očekivanja, a da pritom ne morate odvojiti pola dana samo na hodanje od trgovine do trgovine. No, u ponudi grada Zagreba, svatko može pronaći ono što mu najviše odgovara.

Importanne centar

Importanne centar usputna je stanica za svakog tko putuje vlakom, čeka tramvaj ili bus ili se jednostavno služi pothodnikom kao svojevrsnom prečicom do željenog mjesta.

Najstariji je zagrebački shopping centar i vjerojatno će uvijek imati posebno mjesto u srcima svih Zagrepčana, unatoč tome što su ga tijekom godina zasjenili mnogo veći i moderniji shopping centri.

U njemu možete pronaći odjevne predmete za sve prigode i u zaista širokom rasponu cijena – od onih koje su prihvatljive svima, do onih zbog kojih ćete morati potegnuti dublje u džep.

Budući da je to shopping centar s najduljom tradicijom u Zagrebu, njegova ponuda i raspored trgovina u obliku malog labirinta već je svima manje-više poznata. Dakle, ako niste ljubitelj modernih i velikih shopping centara, prošetajte hodnicima Importannea, tamo ćete sigurno naći stvari koje vam se sviđaju, i to uz vrlo povoljne cijene.

importanne centar

Avenue Mall

Kada planiram kvalitetniji shopping, Avenue Mall moj je prvi pokušaj da pronađem sve što tražim. Ovaj trgovački centar dovoljno je velik da bi vam ponudio široki izbor, ali dovoljno malen kako biste mogli proći sve trgovine i pritom se ne osjećati kao da ste istrčali maraton.

Prvi je na hrvatsko tržište doveo nove robne marke, kao što su trgovine odjećom i modnim dodacima Zara, Bershka, Fox i Time Out te njemački lanac trgovina obućom Deichmann i vrhunsku parfumeriju Sephora. Velika prednost Avenue Malla njegova je organizacija i raspored trgovina – ako u izlogu ugledate neki zanimljivi komad odjeće i ne kupite ga odmah, kasnije ćete ga opet lako naći jer su hodnici Malla pregledni i prostrani.

Njegova prednost je i u tome što je vrlo dobro prometno povezan sa samim centrom grada, tek 10 minuta vožnje busom od Glavnog kolodvora, a u njegovoj blizini nalaze se i tramvajske stranice. Stoga, ako želite kvalitetan shopping i želite ga obaviti brzo, bez pretjeranog hodanja uzduž i poprijeko, Avenue Mall odličan je izbor.

Arena Centar

Ako u Avenue Mallu ne uspijete naći sve što tražite, Arena Centar sljedeća je destinacija koja u većini slučajeva može popuniti sve „nedostatke“ prethodnog shopping centra. S gotovo duplo većim izborom trgovina, Arena Centar pravi je raj za sve „šopingholičare“. Ako imate vremena i volje, sigurno ćete pronaći sve što želite, i više od toga.

No, uz osam kafića i sedam restorana gdje možete birati između orijentalne, kineske, brze i spore hrane te dvije vrhunske slastičarne, lako ćete nadomjestiti sve kalorije potrošene šetajući hodnicima Arene. Kao i Avenue Mall, dobra prometna povezanost čini ju lako dostupnom, a unutrašnjost podijeljena na hrvatske regije (Zagreb, Dalmaciju, Istru, Slavoniju i Liku) olakšava snalaženje u prostoru.

arena centar

Ako vaše želje ne ispuni ni Arena Centar, ne očajavajte – Zagreb ima još mnogo toga za ponuditi. City Centar one West i City Centar one East nalaze se na samom ulazu u grad Zagreb – jedan sa istočne, drugi sa zapadne strane.

Svjetski poznate brendove i cijenjene domaće marke možete pronaći i u Garden Mallu u Dubravi te u Westgateu i King Crossu. Ako šetnju starim dijelom grada odlučite „začiniti“ shoppingom, svratite u Centar Cvjetni ili Centar Kaptol – trgovački centar s vjerojatno najljepšim vanjskim uređenjem.

Ako je istina da shopping liječi depresiju, Zagreb je grad koji će vas učiniti zaista sretnom osobom.
Želim vam sretan shopping!